Årets babyprodukt 2019

Det blev en batteridriven barnvagn som blev Årets Babyprodukt. Samtidigt premieras också en knytfri bärsjal och en bröstpump anpassad för den nya generationen.
Årets babyprodukt 2019 – Cybex ePriam
Barnvagnen har under många år utgjort själva sinnebilden av en babyprodukt. Men säg den symbol som aldrig förändras. 2019 blev året då Cybex ePriam, utrustad med batteridriven motor, blev den första vagnen att följa i bilens och cykelns fotspår.
 
Dagens småbarnsföräldrar drar ett tungt lass, men med Cybex ePriam kommer åtminstone barnvagnspromenaderna bli lite lättare. Tack vare inbyggda sensorer i handtaget känner motorn i chassit av när den behöver trycka på uppför eller bromsa upp nedför. Och vagnen driver själv på framåt genom vinterns tunga blötsnö. Föräldrar med ledvärk eller ryggproblem kan glädjas över en vagn som knappt sliter på kroppen.
 
Det är imponerande hur väl genomförd ePriam är. Cybex ska ha en eloge för att deras första e-vagn är precis som vilken barnvagn som helst, men med det där lilla extra vi aldrig sett förut. Att det är en pryl till vars batteri måste laddas är ett litet problem om man därefter får rulla fjäderlätt upp för varje backe med den häpnadsväckande innovativa Cybex ePriam.
 
Barn på väg 2019 – Najell WRAP
Att kunna bära sitt barn nära värderas högt av många föräldrar. Och marknaden är till brädden fylld av selar, sjalar och andra bärdon. Just sjalen hyllas ofta som det mysigaste sättet att bära sitt barn. Men det är inte ovanligt att nyblivna föräldrar i rädsla för att göra fel avstår från att testa.
 
Många har därför försökt att få till den helt knytfria sjalen, och äntligen har svenska bolaget Najell lyckats. WRAP är allt i ett-lösningen om kombinerar bärsjalens närhet med bärselens smidighet, och funkar dessutom även som en tröja man egentligen aldrig behöver ta av sig. De genomtänkta detaljerna gör det barnsligt lätt få upp bebisen på bröstet och sen få händerna fria för allt annat i livet som också är viktigt.
 
Användningstiden för Najell WRAP må vara relativt kort jämfört med en del andra bärdon. Men den tid då WRAP verkligen briljerar med sin funktion är den period i livet då en (sömnlös) vecka kan kännas som ett år. Då är varje produkt som precis Najell WRAP gör livet lite enklare i sanning värd sin vikt i guld.
 
Sköta, äta, sova 2019 – Medela Freestyle Flex
När Medela släpper den nya generation bröstpump så gör de det med stil. Freestyle Flex kombinerar elegant design med modern funktion. Och det helt utan att Medela kompromissar med sin målsättning om att hålla högsta medicinska standard.
 
Den kompakta pumpen med digital styrning och touchscreen ryms i handen lika lätt som en mobiltelefon, och är nästan lika uppkopplad. Medela Feeestyle Flex laddas smidigt med USB-kabel och kopplad till MyMedela-appen kan den nyblivna föräldern logga varje pumpning och annan viktig information.
 
En bröstpump är i sig inget nytänkande. Men Medela Freestyle Flex är den första bröstpumpen att koppla samman en förstklassig pumpning med den formgivning och flexibilitet som vi förväntar oss av en modern babyprodukt år 2019.
 
Det är branschorganisationen Lek & Babybranschen som utser Årets Babyprodukt via en jury bestående av både branschpersoner och föräldrar. I år hade juryn ett 17-tal produkter att bedöma. Kriterier är att produkten ska ha lanserats i Sverige under aktuellt år eller under Q4 året innan, ha ett nyhetsvärde mot tidigare versioner, uppfylla gällande säkerhetsnormer och finnas tillgänglig på marknaden under aktuellt år.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter