Lek & Babybranschen har i många år och vid flertal tillfällen försökt att få till en Barnens Dag. Men det har hela tiden fallit på att vi inte har kunnat använda namnet Barnens Dag eftersom det är ett skyddat varumärke som ägs av Barnens Dags Riksförbund. Nu har vi slutit ett samarbete och 2019 kommer vi att fira Barnens Dag för första gången.

Barnens Dag kommer att firas i Sverige den sista lördagen i april varje år. 2019 kommer datumet att vara 27 april. Det vi vill lyfta den här dagen är hur viktigt det är med leken för barnens utveckling.

Det finns Mors dag, Fars dag, Nallens dag, Kanelbullens dag, till och med Ägghalvans dag. Listan med de olika dagarna vi firar kan göras lång men det vi saknar är Barnens Dag. En dag där vi vill uppmärksamma barnen.

Vi hoppas självklart att våra medlemmar, både butiker och leverantörer, vill vara med och uppmärksamma barnen den här dagen. Hur man väljer att fira Barnens Dag, vilka aktiviteter som kommer att finnas, är upp till varje butik eller kedja att bestämma, då förutsättningarna ser olika ut. Har man ingen butik utan kanske är en nöjespark eller endast finns online, så ska man självklart också kunna vara med. Det viktigaste är bara att det är leken och barnet som är i fokus. Ju fler vi är som uppmärksammar dagen desto bättre är det!

Lek & Babybranschen vill göra det enkelt för butikerna att vara med och därför håller vi på att upprätta en aktivitetslista med förslag på aktiviteter som man kan använda. 

Då vi vill att det ska finnas en igenkänning av dagen så har vi tagit fram en logotype samt förslag på banners och annons som kan användas i samband med Barnens Dag. För icke medlemmar så är man självklart välkommen att fira Barnens Dag. Men för att ta del av logotypen och materialet kommer det att tillkomma en kostnad.

För att detta ska bli en riktigt lyckad dag så vill vi att ni redan nu börjar att planera hur den ska firas den 27 april 2019.

Vi hoppas också att leverantörerna kan vara villiga och hjälpa butikerna med bra erbjudanden, kunskap och kanske demonstrationer denna dag.

Ni får gärna höra av er till Jennifer Rydén Englund på 070-590 76 97 eller jennifer@lekobaby.se och berätta om ert företag kan bidra med något eller om ni har frågor och funderingar kring dagen.