top of page

Christian Wetterberg har fått fin utmärkelse

Christian som är ordförande för CEN/TC 52 Safety of Toys, fick på Technical Body Awards en utmärkelse för sina viktiga bidrag till europeiska standarder.


Technical Body Awards är ett evenemang vartannat år som uppmärksammar bidrag till arbetet med europeisk standardisering. I genomsnitt läggs 1600 europeiska standarder till varje år i katalogen för CEN och CENELEC, två av de officiellt erkända europeiska standardiseringsorganisationerna. Detta tack vare det hårda arbetet från cirka 90 000 experter från hela Europa.


Denna prisutdelning uppmärksammar CEN- och CENELEC-experternas viktiga bidrag till europeiska standarder och hyllar ett urval av dem. Pristagarna har främjat standardiseringsframsteg inom sin specifika expertsektor, byggt upp konsensus bland experterna, förhindrat svåra situationer och ökat effektiviteten i standardiseringssystemet.


Christian Wetterberg är ordförande för CEN/TC 52 som ansvarar för EN 71-standarderna för leksakssäkerhet och det var flera skäl till att han belönades. Ett var att han är expert i leksakssäkerhet och betrodd av berörda parter samt att han håller utmärkta TC 52-möten. De är detaljerade och exakta men också varma och vänliga, nämner man från sekretariatets sida.


En annan anledning var att han, under mandat från EU-kommissionen och publiceringen av 2009 Leksakssäkerhetsdirektiv, hade lyckats driva igenom den viktigaste uppdateringen någonsin av EN 71-1 i en arbetsgrupp som ofta var splittrad.


Slutligen nämndes hans exceptionella förmåga att förstå konsekvenser av genomförandet av ändringar.


Christian Wetterberg jobbar i LEGO koncernen och har tidigare varit Lek & Babybranschen säkerhetsexpert inom regelverk, säkerhet och standarder.

26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page