top of page

Digital utbildning i leksakers säkerhet 23 november

Nu är det dags igen för vår uppskattade utbildning i leksakers säkerhet. Även denna gång så är utbildningen digital. På så sätt kan alla i hela landet deltaga oavsett om man bor i norr eller söder.


Utbildningen riktar sig till alla som säljer leksaker och som arbetar i butik, är tillverkare och/eller importör av leksaker.


I utbildningen medverkar Konsumentverket, Kemikalieinspektionen och Christian Wetterberg, Lego. Självklart kommer det ges utrymme för diskussioner och frågor.

För dig som har varit med på någon av tidigare utbildningar blir det en del upprepningar men vi vet att många uppskattar det och går därför utbildningen vid flera tillfällen.


För dig som inte har varit med på någon av våra utbildningar i leksakssäkerhet tidigare är detta ett ypperligt tillfälle att lära sig mer om vad som krävs för att sälja leksaker och se till att man gör rätt.


När: Onsdag den 23 november 2022 9.30- ca 16.30 Var: Online via Teams (länk skickas vid anmälan)


UR INNEHÅLLET


Vem ansvarar för leksakers säkerhet? Alla som ingår i leveranskedjan har någon form av ansvar för leksakernas säkerhet. Vi går igenom vilket ansvar du har beroende på om du är tillverkare, importör eller distributör (återförsäljare).


Vilken information ska en EG-försäkran om överrensstämmelse innehålla och hur ska den vara utformad? Det ska finnas en EG-försäkran om överrensstämmelse för varje leksak för att de ska få säljas. Tillverkare ska inneha den, importören ska ha en kopia och distributörer/återförsäljare ska på begäran kunna se till att myndigheter får en kopia.


Vi går igenom hur en EG-försäkran ska vara utformad, vem som får signera den och vad som ska vara utfört innan en EG-försäkran om överrensstämmelse får upprättas.


Vilken märkning ska leksaken vara försedd med? Alla som säljer leksaker har ett ansvar för att leksakerna är korrekt märkta. Vi går igenom krav på märkning som finns i lagstiftning och standarder.


Vad ska den tekniska dokumentationen innehålla och vem ska inneha den? Innan en leksak släpps ut på marknaden ska den tekniska dokumentationen vara upprättad. Vi går igenom vem som får upprätta den och vad man som importör eller distributör/återförsäljare bör tänka på.


Kemikaliekrav för leksaker och exempel på vanliga brister Kemikalieinspektionen berättar om kemikaliekrav på leksaker och ger tips om vad man bör tänka på. Vi går igenom vilka ändringar som är på gång inom kemikalieområdet.


Kemikaliesäkerhetsbedömning Vad är en kemikaliesäkerhetsbedömning och vad kan den innehålla?


Standarder Vilka standarder gäller för leksaker och vilken betydelse har de? Vilka ändringar är på gång?


Var finns det mer information? Vi går igenom var du hittar informationsmaterial på webben


Diskussioner/Frågor Det kommer finnas utrymme för diskussion och frågor.

Skicka gärna in era frågor innan utbildningen så föreläsarna hinner förbereda sig.


Deltagaravgift / per person:

Medlem i Lek & Babybranschen: 2 500 kr ex moms Icke medlem: 3 500 kr ex moms


Är ni fler personer från samma företag som vill ta del av utbildningen hör av er till mig för en offert.


Anmäl dig senast den 16 november till jennifer@lekobaby.se. Vid anmälan uppge fullständiga fakturauppgifter.


Anmälan är bindande - det går dock att överlåta anmälan till en annan person inom företaget.

Filmning Lek & Babybranschen kommer att spela in utbildningen.

49 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page