top of page

Mattels nya mål för minskad plast i förpackningar

Mattel har meddelat ett nytt mål, nämligen att minska plastförpackningarna med 25 procent per produkt till 2030. Detta nya mål finns med i företagets Citizenship Report som publicerades i slutet av april. Rapporten ger en uppdatering av Mattels miljö-, sociala och styrningsstrategi (ESG) och fastställda mål.


Mattels ESG-strategi och mål är organiserade i tre pelare: “Sustainable Design and Development; Responsible Sourcing and Production; and Thriving and Inclusive Communities”som representerar de ESG-områden där företaget tror att det kan ha störst inverkan.


- På Mattel är vårt mål att bidra till en mer mångsidig, rättvis, inkluderande och hållbar framtid, säger Ynon Kreiz, styrelseordförande och vd på Mattel. Vår ESG-strategi och vårt mål återspeglar vårt pågående engagemang och vårt syfte att ge nästa generation möjlighet att utforska barndomens under och nå sin fulla potential.


Med sitt nya förpackningsmål fokuserar Mattel på att minska plastmaterial från produktförpackningar, inklusive polypåsar och blisterförpackningar som en del av sin förpackningsstrategi och reduktionsstrategi.

8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page