top of page

Nu gör vi lekuppror!

Det är dags att vi uppmärksammar lekens betydelse för barns utveckling och hur viktig del det är av deras liv. Vi bör ge barn mer tid och utrymme för fri lek samt uppmuntra till mer lek och kreativitet i skolan och hemmet.


På Lekens dag den 25 april ställer vi oss på barnens sida och skapar en folkrörelse tillsammans, ett lekuppror! Lägg undan alla måsten och försvinn in i leken tillsammans med ditt barn. Leken har blivit alltmer förbisedd i dagens samhälle och vi tycker det behövs en dag för att uppmärksamma dess betydelse.


Leken är en avgörande del för barns utveckling, den ger barn möjlighet att imitera, fantisera och bearbeta intryck. Den är också viktig för barns fysiska och psykiska hälsa.


Leken stimulerar barnets fantasi och genom att leka utvecklar barnen sin motorik, kommunikation, samarbete och problemlösning. Den bidrar även till förmågan att tänka i bilder och symboler. Därför är det viktigt att ge barnen tid för leken. Det är viktigt att leksaker och material som främjar kreativitet och fantasi finns tillgängliga för alla barn.


På Lekens dag den 25 april skapar vi en folkrörelse tillsammans, både barn och vuxna. Ta en halvdag, strunta i träningen, skippa städningen, sluta scrolla på mobilen och börja leka.


- Barns största önskan är att få mer tid ett leka med sina föräldrar. Lägg undan alla måsten och försvinn in i leken tillsammans med ditt barn. Vår målsättning med Lekens dag är att öka all lek, och att vi årligen påminns om hur viktigt det är”, säger Jennifer Rydén, VD för Lek- och Babybranschen.


Leken en av de viktigaste faktorerna för barns utveckling och välbefinnande. För att lära dig mer om lekens betydelse har vi lanserat siten www.lekensdag.com, där vi har samlat både information och inspiration. Vår förhoppning är att familjer över hela Sverige ska ta en välbehövlig paus från livets allvar och börja leka.


Lek är bäst. Lek är glädje, gemenskap och vänskap. Lek är motion, uppfinningsrikedom och lärande. Lek är skratt, spring i benen och kurragömma. Lek kan vara på allvar, men är såklart mest på skoj. Lek är för alla. Lek är livet!

42 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page