top of page

Ny e-kurs om leksakers säkerhet

Vill du ta chansen att testa en ny e-kurs om leksaker, ge dina synpunkter och ställa frågor till Konsumentverket den 8 november 2023?


Konsumentverket har tagit fram en e-kurs (digital utbildning) för dig som är tillverkare, importör eller återförsäljare av leksaker. Syftet med e-kursen är att beskriva vilka regler som gäller för leksakers säkerhet och att reda ut vem som ansvarar för vad.


E-kursen tar också upp områden som faror och risker med leksaker,hur man avgör om produkten är en leksak och vad man gör om man sålt en farlig leksak.


Fördelen med en e-kurs är att du kan gå den hur många gånger du vill och repetera olika avsnitt. Dessutom finns länkar till fördjupningar inom olika områden.


Eftersom det är en helt ny e-kurs vill Konsumentverket testa den med hjälp av Lek- och Babybranschen för att få synpunkter på både innehåll och format innan den öppnas upp för alla.


Den 8 november 2023, kl. 09.00 – 11.00 kommer alla som anmält sig till att prova

e-kursen kunna delta i en digital träff med Konsumentverket för att ställa frågor och lämna synpunkter på e-kursen.


20 personer kommer att kunna delta. Eftersom det är ett test av e-kursen kommer ett urval av deltagare göras för att få en bredd av ekonomiska aktörer som ger synpunkter. Det är också viktigt att man kan delta på den digitala träffen den 8 november.


Vill du deltaga? Anmäl dig till till Jennifer Rydén på jennifer@lekobaby.se.

Först till kvarn gäller. Dock förbehåller vi oss rätten att göra ett urval av deltagare om det blir fler än 20 anmälningar för att få en jämn fördelning av både återförsäljare och leverantörer. Endast en person per företag får gå kursen.


Blir du utvald så kommer du att få en länk till e-kursen senast under v.42 samt en Teamsinbjudan till det digitala mötet .


Det är viktigt att du går hela e-kursen innan den 8 november samt att du kan deltaga på det digitala mötet den 8 november.

18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page