top of page

På lördag firas kanske årets viktigaste dag - Alla Barns dag!

Hitta på en fysisk aktivitet tillsammans med ditt barn, rörelse förebygger många sjukdomar och bidrar till bättre sömn, ökad koncentration och kan minska risken till depression. Lek med ditt barn, leken är viktig och har stor betydelse för barnets lärande och utveckling eller läs en bok tillsammans, den lägger grunden för barnets språkutveckling och möjligheten att tycka om att läsa senare i livet.


Varje år firar och uppmärksammas dagar såsom farsdag, morsdag, kanelbullens dag och Alla Hjärtans dag, så det är självklart att även barnen ska ha sin helt egna dag! Vilket de nu haft sedan 2019.


Låt barnen styra agendan för dagen, lägg ifrån dig mobilen och stäng ner din dator och ge din tid till barnen. Lek med ditt barn - leken är viktig och har stor betydelse för barnets lärande och utveckling. Att leka handlar om att utforska, skapa, lyckas, misslyckas och det viktigaste om att ha kul. Och det är just det vi vill ha på Alla Barns dag – kul!


Varför inte sätta sig ner tillsammans och läsa en bok. Att läsa ger inte bara en mysig stund tillsammans med barnet utan den lägger även grunden för barnets språkutveckling och möjligheten att tycka om att läsa senare i livet. Eller kanske spela ett brädspel tillsammans hela familjen, ett perfekt sätt att umgås och samtidigt göra något roligt tillsammans.


Fysisk aktivitet är väldigt viktigt och idag är det svårt att få många barn att röra sig. Här har vi alla ett ansvar m


ot barnen och måste hjälpas åt. Alla Barns dag är en bra dag att börja. Hitta på en fysisk aktivitet tillsammans med ditt barn, hjälp ditt barn att inspireras, engageras och motiveras. Rörelse förebygger många sjukdomar och bidrar till bättre sömn, ökad koncentration och kan minska risken till depression.


Vårt mål med Alla Barns dag är att alla barn i hela Sverige, från söder till norr, ska firas den här dagen.


Alla Barns dag firas på en hel del platser i Sverige så håll utkik om det händer något på din ort, i din lokala leksaksaffär eller på annan plats.


I år är vi extra stolta över att vi i samarbete med Rädda Barnen har en insamling för barnen i Ukraina, trots de hemskheter som sker så är det viktigt att även barn i krig och barn på flykt ska få vara just barn och få möjlighet till både lek och glädje.

39 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page