top of page

På lördag smäller det! Då är det dags att fira Alla Barns dag.


Nedräkningen till Alla Barns Dag den 24 april har börjat. En dag då vi ska fira alla barn och sätta leken överst på agendan. Lek- & Babybranschen vill att alla barn i Sverige ska uppmärksammas och firas den här dagen.


Alla Barns Dag är dagen då barnen och leken ska vara i fokus. Lek- & Babybranschen uppmuntrar alla vuxna att lägga ifrån sig skärmen och vara en del av leken. Bygga en koja, hoppa hage, spela ett spel, klä ut sig till en superhjälte eller kanske utforska skogen. Det är bara fantasin som sätter gränserna. Uppmuntra till kreativa lekar och lek tillsammans.


– Alla Barns Dag infaller sista lördagen i april. I år är det tredje året den genomförs. Vi vill uppmuntra och inspirera så många som möjligt att leka mer. Det är en årligen återkommande dag för att påminna om leken och dess betydelse, säger Jennifer Rydén Englund, vd Lek- & Babybranschen.


Målet med Alla Barns Dag är att lyfta hur viktig lek är för barns utveckling. Leken är viktig för barnens sociala, kognitiva, emotionella och kommunikativa förmågor. Genom leken lär sig barn att tänka, läsa, minnas och resonera. Att leka handlar om att skapa och utforska, lyckas och misslyckas och framför allt handlar det om att ha kul. Och det är just kul vi vill ha på Alla Barns Dag!


Vi vill att alla barn i Sverige ska uppmärksammas och firas den här dagen.

57 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


bottom of page