Årets Babyprodukt

2017 - NUK NATURE SENSE

Ammande kvinnor har i årtusenden känt till att bröstmjölken kommer från flera kanaler i bröstet.

 

Ändå har den traditionella nappflaskan under all sin utveckling alltid haft en dinapp med ett ensamt hål. Nuk Nature Sense har nu tagit fram den första dinappen utformad för att efterlikna den naturliga utdrivningen som med multipla strålar duschar barnets svalg.

 

Den finns i fyra olika storlekar, med tre eller fler öppningar för bröstmjölk, ersättning, välling eller annan dryck att passera genom. Flaskan erbjuder vidare brett läppstöd, anti-kolikventil och tippen är extra mjuk för att i barnets mun kännas snarlik mammans bröst.
"I världen av nappflaskor är detta nytänk värt att premiera, även om det är obegripligt att ingen tänkt på det tidigare. Därför utses Nuk Nature Sense till Årets Babyprodukt 2017.”

2016 - GB POCKIT

Som världens minsta vagn ihopfälld enligt Guinness Rekordbok 2014, är Pockit en banbrytande produkt som med sin existens skapat en ny trend för kompakta resevagnar.

 

GB Pockit kan tas med som handbagage på flygresan eller i cykelkorgen, den kan till och med gå ned i handväskan! Med 17 kg som maxvikt i sitsen och 5 kg i varukorgen är Pockit med sin låga vikt 4,3 kg så liten - men på samma gång så kraftfull. Att GB i det lilla paketet dessutom lyckats inkludera en rymlig sittdel och tåliga hjul är bara att applådera.

 

Med en GB Pockit i bakfickan behöver ingen förälder lyssna på klagomål om trötta barnben igen.

2015 - BÄLTESSTOLEN KIDFIX II XP SICT

Britax bältesstol Kidfix II XP Sict har med ett "spänne", SecureGuard, minskat krockkraften över barnets mage med 35 procent.

 

Spännet är placerat mellan barnets ben och håller midjebältet nere över barnets höft och borta från känsliga mjukdelar i buken. Genom att addera en fjärde punkt till bilens trepunktsbälte blir bilfärden med barn säkrare än någonsin förut.

 

Britax innovativa XP-PAD-dyna på axelbältet som absorberar rörelseenergin från barnets nacke, i kombination med ännu en helt ny och unik detalj i SecureGuard-spännet, gör att Britax Kidfix II Xp Sict utses till Årets babyprodukt 2015 samt vinner även kategorin Barn på väg.

BARN PÅ VÄG

2017 - Baby Jogger City Tour Lux

Liten, ihopfälld och med en uppsjö av funktioner när den väl fälls ut kan Baby Jogger City Tour LUX användas från födseln och upp till 18 kg.

 

Vagnens unika liggdel lyckas kombinera fullstora mått och hög komfort för bebisen med att kunna vikas samman och fällas med chassit.

 

Dessutom kan liggdelen enkelt användas fristående tack vare smarta tassar under och inbyggt bärhandtag. Sittdelen är vändbar och kan vinklas ned till fullt liggläge. Med vagnen medföljer en resväska som vagnen ryms i hopfälld oavsett om man kör den med sitt- eller liggdel

2016 - DOONA +

Doona+ är den ovanligt lyckade sammanslagningen av två väletablerade produkter - barnvagnen och babyskyddet. Med Doona+ behöver babyskyddet aldrig mer bäras, nu kan det rulla fram! Men Doona+ stannar inte där, utan är även testad och godkänd för att användas som babysitter och ombord på flygplanet. Det här är hybriden som är konstruerad för att underlätta livet för den mobila familjen. Doona+ gör att det nyaste tillskottet kan följa med på alla ärenden och slipper flyttas mellan babyskydd och vagn för korta ärenden som en tur till matbutiken eller vid hämtning av storasyskon.

2015 - BÄLTESSTOLEN KIDFIX II XP SICT

Britax bältesstol Kidfix II XP Sict har med ett "spänne", SecureGuard, minskat krockkraften över barnets mage med 35 procent.

 

Spännet är placerat mellan barnets ben och håller midjebältet nere över barnets höft och borta från känsliga mjukdelar i buken. Genom att addera en fjärde punkt till bilens trepunktsbälte blir bilfärden med barn säkrare än någonsin förut.

 

Britax innovativa XP-PAD-dyna på axelbältet som absorberar rörelseenergin från barnets nacke, i kombination med ännu en helt ny och unik detalj i SecureGuard-spännet, gör att Britax Kidfix II Xp Sict utses till Årets babyprodukt 2015 samt vinner även kategorin Barn på väg.

SÄKERHET

2017 - Napup

Napup är utformad för att hindra barnets huvud från att falla ned mot bröstet om barnet somnar i bilen.

 

Huvudstödet kan monteras i fram- såväl som bakåtvända bilstolar och skyddet fälls ned när barnet börjar slumra till. Fäst med tryckknappar är Napup designad för att lossa om olyckan skulle vara framme och bilen råkat ur för en kollision.

 

Något liknande har inte funnits tidigare och förhoppningen är att produkten ska kunna ge bilkörande föräldrar bättre möjlighet att fokusera på vägen.

2016 - BRItax babysafe i-size flex base

Den moderna bilen blir allt mer säker för den vuxna passageraren, men utvecklingen för att skydda barnen har inte gått i samma takt.

 

Nyare bilmodeller har skålade säten för att bilbältet ska positioneras rätt på kroppen och minimera underglidning, med följden att babyskydd som monteras med isofixbas kan få fel vinkling. Britax har återigen tänkt till och gått det extra steget.

 

Med en liten men enkel finess kan man med Babysafe i-Size Flex Base patenterade lutningsfunktion vinkla babyskyddet i fyra olika lägen och öka lutningen med mellan 0 och 9 grader, för att hitta den allra säkraste positionen för babyn att resa i.

SKÖTA - ÄTA - SOVA

2017 - Skip Hop Babysitter

Skip Hops tolkning av en babysitter innebär möjligheten att steglöst höja sitsen, från golvnivå upp till lagom höjd för barnet att sitta med vid matbordet med resten av familjen.

 

Den har även en smart båge för leksaker, inbyggd vibration och fyra olika ljud som kan roa eller lugna.

 

För den trångbodde finns möjligheten att fälla ihop Skip Hop Babysitter platt för enklare förvaring.

2016- ADDBABY SILIKONHANDTAG

Ibland kan något vara så enkelt och samtidigt så smart att man förvånas över att produkten inte redan existerar.

 

AddBaby Silikonhandtag faller inom den kategorin. Detta universella handtag i livsmedelgodkänt silikon gör att det lilla barnet kan få ett rejält grepp om vilket glas, flaska eller mugg som helst.

 

Den eliminerar dels extra inköp av särskilda drickmuggar och dels allt onödigt spill orsakat av små, blöta barnhänder som inte fulländat greppandet än. Att AddBaby Silikonhandtag dessutom både kan brukas i mikron och diskas i maskin gör att detta snabbt blir en välanvänd pryl i de flesta småbarnsfamiljer

2015 - TWISTSHAKE

När flaskan är ett dagligt inslag i många föräldrars liv småbarnsåren igenom, kan även den enklaste detalj kännas banbrytande.

 

Twistshake tar ett nytt grepp om nappflaskan genom att kombinera den med vuxenvärldens shaker, och resultatet blir ett helt system för smidig och klumpfri flaskmatning.

 

Med lekfulla färger och avskalad design är Twistshake en babyprodukt som tilltalar föräldern lika mycket som barnet, och som ett underlättande inslag i vardagen ligger den helt rätt i tiden.

51b62a7c-7119-4398-bea0-84cfd7561b9d.png

Lek & Babybranschen ska se till att alla som säljer leksaker, hobby-, barn - och babyprodukter i Sverige är införstådda med gällande lagar och förordningar.

Alla som arbetar med produkter inom våra områden ska vara medlemmar och vi ska verka för att inga farliga leksaker eller barn- och babyprodukter kommer in i landet.

Lek & Babybranschen,
Vänersborgsvägen 5, 746 34 Bålsta

MENY

POLICY

Copyright © 2020