årets babyprodukt 2018

Årets babyprodukt 2018 - bumprider connect

Med Connect har Bumprider i mångt och mycket lyckats bocka av det som andra kompaktvagnar saknar: ställbart fotstöd, svängbar bygel, låsbara framhjul, fullt liggläge och hög maxvikt. Dessutom blir den imponerande liten ihopfälld. På ingen punkt kompromissar Bumprider med barnets komfort. Connect är en rymlig och bekväm barnvagn som barn gärna vill åka i när det är dags att börja utforska världen, oavsett om det är från ett babyskydd, en liggdel eller en sittdel.

Men vagnen löser också ett reellt problem för föräldrarna. Med ett enkelt klick och två smarta magneter kan två (eller fler!) Connect fästas ihop till en lättkörd syskonvagn. Något som öppnar upp oändligt med möjligheter för att anpassa vagnen efter stundens behov.

Det är den sant innovativa funktionen som gör Bumprider Connect till Årets babyprodukt 2018.

barn på väg - BeSafe iZi Flex FIX i-Size

Världens första i-Sizegodkända bältesstol nöjer sig inte med att gå i bräschen för utvecklingen, den ger det där lilla extra också. BeSafe iZi Flex FIX i-Size är genomtänkt i varje detalj och viker inte en tum när det kommer till barnets säkerhet eller komfort. I sitt grundutförande är bältesstolen rymlig inuti och smal utanpå. Tre iZi Flex FIX ryms bredvid varandra i baksätet utan problem, även större familjer kan nu tryggt rymmas i bilen.
När extraskydden SIP Bumpers fästs runt kanterna blir stolen 20 procent säkrare vid en krock. Bidrar till att skydda barnet gör också den PAD + som fästs på bältet samt höftbältesguiden, och som hindrar bältet från att glida upp mot barnets mage. Dessutom kan barnet själv vinkla stolen till ett bekvämt viloläge.
Alla dessa flexibla funktioner sammantaget gör BeSafe iZi Flex FIX i-Size till den självklara vinnaren i kategorin Barn på väg.

säkerhet - parvel

Parvel är babyvakten som inte liknar någon annan. Inga sladdar, inga batterier som måste laddas och med minimal strålning. Istället för ljud eller bild registrerar Parvel temperatur och rörelse. Själva babyvakten är så liten att den kan placeras nära barnet
 – i liggdelen, under täcket eller i åkpåsen. Med en mobilapp ständigt under utveckling kan man i telefonen få en varning om barnet blir för varmt eller för kallt och rörelsesensorn berättar direkt om barnet vaknat eller är på väg att göra det.
Parvels storlek och uppkoppling med Bluetooth gör att den fungerar i alla miljöer, även på resa. Att appen dessutom kan registrera barnets sovvanor och skapa ökad förståelse för sömnmönster är bara ett stort plus. Parvel erbjuder oroliga föräldrar ett helt nytt sätt att övervaka det sovande barnet och i och med det är den en given vinnare i kategorin Säkerhet.

 sköta äta sova 2018 - Hero Eco Feeding Starter pack

Går det att återuppfinna en så självklar produkt som haklappen? Svaret visar sig vara ”ja” nu när HeroEcoFeeding Starter pack finns på marknaden. Inget som ingår i paket är i sig så särskilt häpnadsväckande: silikonmatta, tallrik, bestick och haklapp. Istället är det hur dessa produkter kombineras som imponerar på oss, och framför allt hur haklappen plockat det bästa från sina konkurrenter.
Precis som andra mjuka haklappar ligger denna tätt mot barnets kropp och skaver inte. Och precis som hårda haklappar har den en ständig utstående ficka som fångar allt spill. Men bäst av allt är att haklappen fästs ihop med silikonmattan med hjälp av magneter, och därmed helt eliminerar fläckar och att matrester faller ner i barnets knä.
Att tallriken i bioplast tack vare ett vakuum sitter så stadigt i silikonmattan är bara ett stort plus och ytterligare ett skäl till att HeroEcoFeeding Starter pack är år 2018 års vinnare i kategorin Äta sköta sova.

miljöprodukt 2018 - Hero Eco Bottle

I den nya kategorin Årets miljöprodukt vill juryn framhäva de produkter som hjälper till att leda hela branschen åt rätt håll, för ett mer hållbart konsumerande. HeroEcoBottle är den första nappflaskan som kombinerar glasflaska med bioplast, dessutom i en estetisk fullträff vad gäller formgivning. Bioplasten främjar miljön. När majsen, som den utgörs av odlas, så tar plantan koldioxid från atmosfären istället för att tillföra den. Majsen blir sedan till djurfoder och den stärkelse som återstår kan sedan omvandlas till den bioplast som HeroEcoBottle tillverkats av. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Och HeroEcoBottle som nappflaskan i var småbarnsfamiljs köksskåp kan utgöra ett tydligt steg i rätt riktning.

2017

Årets Babyprodukt 2017 - NUK Nature Sense

Ammande kvinnor har i årtusenden känt till att bröstmjölken kommer från flera kanaler i bröstet. Ändå har den traditionella nappflaskan under all sin utveckling alltid haft en dinapp med ett ensamt hål. Nuk Nature Sense har nu tagit fram den första dinappen utformad för att efterlikna den naturliga utdrivningen som med multipla strålar duschar barnets svalg. Den finns i fyra olika storlekar, med tre eller fler öppningar för bröstmjölk, ersättning, välling eller annan dryck att passera genom. Flaskan erbjuder vidare brett läppstöd, anti-kolikventil och tippen är extra mjuk för att i barnets mun kännas snarlik mammans bröst.
"I världen av nappflaskor är detta nytänk värt att premiera, även om det är obegripligt att ingen tänkt på det tidigare. Därför utses Nuk Nature Sense till Årets Babyprodukt 2017.”

Barn på väg – Baby Jogger City Tour Lux

Liten, ihopfälld och med en uppsjö av funktioner när den väl fälls ut kan Baby Jogger City Tour LUX användas från födseln och upp till 18 kg. Vagnens unika liggdel lyckas kombinera fullstora mått och hög komfort för bebisen med att kunna vikas samman och fällas med chassit. Dessutom kan liggdelen enkelt användas fristående tack vare smarta tassar under och inbyggt bärhandtag. Sittdelen är vändbar och kan vinklas ned till fullt liggläge. Med vagnen medföljer en resväska som vagnen ryms i hopfälld oavsett om man kör den med sitt- eller liggdel.

Säkerhet – Napup

Napup är utformad för att hindra barnets huvud från att falla ned mot bröstet om barnet somnar i bilen. Huvudstödet kan monteras i fram- såväl som bakåtvända bilstolar och skyddet fälls ned när barnet börjar slumra till. Fäst med tryckknappar är Napup designad för att lossa om olyckan skulle vara framme och bilen råkat ur för en kollision. Något liknande har inte funnits tidigare och förhoppningen är att produkten ska kunna ge bilkörande föräldrar bättre möjlighet att fokusera på vägen.

Sköta äta sova – Skip Hop Babysitter

Skip Hops tolkning av en babysitter innebär möjligheten att steglöst höja sitsen, från golvnivå upp till lagom höjd för barnet att sitta med vid matbordet med resten av familjen. Den har även en smart båge för leksaker, inbyggd vibration och fyra olika ljud som kan roa eller lugna. För den trångbodde finns möjligheten att fälla ihop Skip Hop Babysitter platt för enklare förvaring.

årets babyprodukt

Förutom Årets Babyprodukt delas det ut pris i ytterligare fyra Kategorier:

  • Årets Babyprodukt, Barn på väg (bilstol, vagn, bärselar, cykelsits m.m)
  • Årets Babyprodukt, Sköta äta sova
  • Årets Babyprodukt, Säkerhet (Babyvakt, hemsäkerhet, flytväst, hjälm m.m.)
  • Årets Miljöprodukt, tex material och innovationKriterier
Produkten ska ha lanserats under Q4 året innan eller under aktuellt år

Produkten ska ha ett nyhetsvärde mot tidigare versioner

Produkten ska uppfylla gällande säkerhetsnormer

Produkten ska finnas tillgänglig på marknaden under aktuellt år.