Sverige får en helt ny dag att fira!
Barnens Dag 27 april 2019.
Platsen är hela Sverige och alla får vara med. 


Morsdag, farsdag, alla hjärtans dag, kanelbullens dag…  Nu är det dags att även barnen får en egen dag. En dag då vi hyllar leken och dess betydelse för barns utveckling. Lek & Babybranschen har i många år arbetat med att skapa en Barnens Dag. Tack vare samarbetet med Riksförbundet Barnens Dag är det nu möjligt. 


Lek & Babybranschen har i många år och vid flertal tillfällen försökt att få till en Barnens Dag. Men det har hela tiden fallit på att vi inte har kunnat använda namnet Barnens Dag eftersom det är ett skyddat varumärke som ägs av Barnens Dags Riksförbund. Nu har vi slutit ett samarbete och 2019 kommer vi att fira Barnens Dag för första gången.

Barnens Dag kommer att firas den sista lördagen i april varje år. I år är datumet 27 april.

Målet med dagen är att lyfta hur viktig leken är för barns utveckling. Vi vill uppmana föräldrar och andra vuxna att uppmuntra barnen i sin närhet att leka, och gärna göra det tillsammans med dem. I dagens samhälle är det lätt att glömma bort leken och att ta sig tid att ha roligt tillsammans. Leken är också viktig för barnens sociala, kognitiva, emotionella och kommunikativa förmågor. Att leka handlar om att skapa och utforska, lyckas och misslyckas, och framför allt, handlar det om att ha kul. Och det är just kul vi vill ha på Barnens Dag! 

Vi hoppas självklart att våra medlemmar, både butiker och leverantörer, vill vara med och uppmärksamma barnen den här dagen. Hur man väljer att fira Barnens Dag, vilka aktiviteter som kommer att finnas, är upp till varje butik eller kedja att bestämma, då förutsättningarna ser olika ut. Har man ingen butik utan kanske är en nöjespark eller endast finns online, så ska man självklart också kunna vara med. Det viktigaste är bara att det är leken och barnet som är i fokus. Ju fler vi är som uppmärksammar dagen desto bättre är det!

Frågor kring dagen kontakta Jennifer Rydén Englund på 070-590 76 97 eller jennifer@lekobaby.se.

Följ oss på Facebook och Instagram

Lek & Babybranschen är branschorganisationen för alla aktörer, tillverkare, grossist, importör eller återförsäljare på den svenska marknaden för leksaker, hobby- barn- och babyprodukter.

Barnens Dags Riksförbunds stödjer intressen som värnar om barn. Särskilt inriktas det på barnens rätt till aktiva stimulerande fritids-, semester- och kolloupplevelser och har varumärkesskyddat namnet Barnens Dag.

samarbetspartner