top of page

Vi vill att barn ska leka! - Fira Lekens Dag 25 april

Från och med 25 april 2023 firar vi årligen Lekens dag. Det är dagen där vi med glädje och entusiasm pratar om lek. Vi vill engagera och skapa en folkrörelse runt lek. Barn behöver inspireras till lek och ges möjligheter till tillsammansupplevelser med vuxna och föräldrar.


Internationella piratdagen, Dagen för ovanliga instrument, Baddräktsfria dagen, Mördarsnigelns otursdag; Enligt siten temadagar.se finns det 834 temadagar år 2023, men inte en dag som lyfter lekens betydelse. Det ska det bli ändring på. Initiativtagare till Lekens dag är branschorganisationen Lek- och Babybranschen.


”Leken är avgörande för barns utveckling, samt både fysiska och psykiska hälsa. Målsättningen är att öka all lek, och Lekens dag är ett sätt att årligen påminna om hur viktigt det är”, säger Jennifer Rydén, VD för Lek- och Babybranschen


För att lära dig mer om lekens betydelse lanserar vi siten lekensdag.com där vi samlar både information och inspiration. Vår förhoppning är att familjer över hela Sverige ska ta en välbehövlig paus från livets allvar och bara leka.


Lek är bäst. Lek är glädje, gemenskap och vänskap. Lek är motion, uppfinningsrikedom och lärande. Lek är skratt, spring i benen och kurragömma. Lek kan vara på allvar, men är såklart mest på skoj. Lek är för alla. Lek är livet!

18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page