top of page

Årets Babyprodukter 2021 utsedda

MAM original napp i naturgummi, en nytänkande bärstol, Thule Sapling, Britax iSENSE Modular System för babyskydd och bakåtvänd bilbarnstol som kommer med funktioner som inte tidigare erbjudits konsumenten och Najells gravidkudde där man lyckats med något så ovanligt som en hybridprodukt som både ger den gravida ett utmärkt stöd och fungerar perfekt vid matningen när barnet kommit.


Det är Lek & Babybranschen som utser Årets Babyprodukt och för att vara med i matchen ska man ha en produkt som inte behöver vara helt ny. Men den ska ha ett nyhetsvärde mot tidigare versioner. Kriterierna är att produkten ska ha lanserats i Sverige under Q4 2020 eller under aktuellt år, att den ska ha ett nyhetsvärde mot tidigare versioner, att den uppfyller gällande säkerhetsnormer samt att den ska finnas tillgänglig på marknaden under 2021.

Vinnarna utses av en opartisk jury bestående av branschfolk och en ”vanlig” mamma och pappa.


I år blev det dubbelvinst för MAM Original napp i naturgummi som utsetts till Årets babyprodukt och Årets miljöprodukt. I en tid där världens framtid mer än någonsin står på spel kan också en liten förändring få stor effekt. Tyvärr går barn- och babybranschen generellt inte i bräschen för miljötänk och hållbarhetsarbete. Därför är det glädjande att MAM med sin Original napp i naturgummi vågar ta både ställning och kostnaden för ett nytt förhållningssätt till jordens resurser.


För blotta ögat syns ingen skillnad på MAMs nappar i naturgummi, för produkten har egentligen inte ändrats. Däremot har dess tillverkning ställts på sin spets. Naturgummit i samtliga MAMs nappar är nu Fair Rubber-certifierat. Det innebär dels ett socialt ansvar, med en bättre betalning som ett stöd till småskaliga odlare och till lokalsamhället. Dels ett ökat ansvar för miljön, med fokus på hållbart skogsbruk och biologisk mångfald.


En napp av naturgummi är i sig inget unikt. Men just denna napp sticker redan ut. Sedan Fair Rubber-märkningen har MAMs försäljning av naturgumminappar fördubblats. Det är tydligt att småbarnsföräldrar uppskattar initiativet till ökad hållbarhet.


För barnet är det precis samma napp att söka tröst hos. För världen som barnet ska växa upp i är det produktionsomställning som kan göra reell skillnad. Ett hållbarhetstänk som vi hoppas fler kommer vilja ta efter. För att premiera det utser vi MAM Original napp i naturgummi till vinnare i kategorin Miljöprodukt samt till Årets babyprodukt 2021.


Barn på väg 2021 - Thule Sapling


Under en tidsperiod då vi blivit ombedda att stanna hemma så har det plötsligt uppstått en kollektiv längtan efter precis det motsatta. Vi vill ut. Med ett växande intresse för det gröna friluftslivet ligger Thule helt rätt i tiden med sin nytänkande bärstol. Thule Sapling är en flexibel bärstol med fokus på komfort för såväl barn som bärare. Den ergonomiska sitsen för barnet ger bekvämt sittstöd ut till barnets knäveck.


Dessutom är Sapling den första bärstol med textilier som kan tas loss och tvättas i maskin. Att en barnprodukt som inte kan rengöras ordentligt fått existera ända fram till år 2021 är inget annat än chockerande. Thule har tänkt även på detaljerna. Med barnet tryggt på ryggen kommer man som bärare enkelt åt sidofacken - för vattenflaskan, nappen, snuttefilten och allt annat ur barnets nödvändiga packning.


Den egna packningen finns det också plats för - om man vill. Thule Sapling Sling Pack kan köpas till och fästas bakpå stolen för 10 liter extra utrymme. Och solskydd med vindskydd ingår också. Vare sig det ska letas svamp i skogen bakom huset, eller ett fjäll som ska utforskas så kan Thule Sapling flexibelt utformas för att du och ditt barn ska kunna komma ut.

Säkerhet 2021 - Britax iSENSE Modular System


Britax iSENSE Modular System kommer med funktioner som inte tidigare erbjudits konsumenten och som på ett okomplicerat sätt gör den nyblivna familjens resande lite enklare och lite tryggare. Mest nytänkande funktion är förstås den inbyggda belysningen.


Babyskydd och bakåtvänd bilbarnstol monteras enkelt med Britax FLEX BASE iSENSE. På basen kan stolarna roteras, vilket gör det lättare att sätta i och ta ur barnet. Basen möjliggör också att både babyskydd och bilbarnstol kan vinklas i flera olika lutningspositioner. Det gör det enklare att få barnet att sitta bra i bilen oavsett form på bilsätet, och för barnet att kunna sova utan att huvudet faller ned mot bröstet.


Britax BABY-SAFE iSENSE har utvändiga lampor som kan känna av mörker. Är man ute och går med det upplysta babyskyddet på barnvagnen syns man bättre i trafiken. Det blir också lättare att pricka rätt när babyskyddet ska klickas i vagn och bas. Både babyskyddet och den bakåtvända bilbarnstolen DUALFIX iSENSE har även en invändig belysning för att ge bättre översikt över barnet. För den bilburna familjen utgör Britax iSENSE Modular System bokstavligt talat ett guidande ljus i den nordiska mörkret.


Sköta äta sova 2021 - Najell Gravidkudde


Att lyckas återuppfinna något som är så etablerat som konceptet kudde kan inte vara lätt. Och många tidigare försök att ge amningskudden en revolution har resulterat just i att något som brukade vara enkelt bara blev mer komplicerat. Med sin Gravidkudde har Najell lyckats med något så ovanligt som en hybridprodukt vars existens faktiskt har en poäng.


Det kanske inte låter aptitligt, men två korvar i en tredje korv är exakt vad Najell Gravidkudde handlar om. För graviditetens tunga mage och värkande rygg kan den stora, långa kudden ge ett utmärkt stöd under natten, samt enkelt justeras i fasthet. Och dess fyllning utgörs genialt av två andra, mindre kuddar.


När bebisen anlänt kan man vid matstunderna ta hjälp av Najell Gravidkudde för support. Antingen använder man hela den stora kudden, eller så plockar man fram de två mindre ur det långa fodralet. Den ena av dem är mer långsmal, den andra tjock och kort. På så sätt kan varje ammande eller flaskmatande förälder utifrån en produkt hitta precis det stöd som passar dem bäst. Najell Gravidkudde är så smart i sin enkelhet att det är svårt att begripa varför den inte funnits tidigare.

67 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page