top of page

Leken har en avgörande roll för barnets utveckling!

Den 25 april uppmärksammar vi leken. En årlig påminnelse om betydelsen av hur viktig lek och glädje är för barns utveckling och välbefinnande.

 

Att leka är viktigt för både stora och små. Leken skapar glädje, gemenskap och vänskap. Lek är lärande och för ett barn är leken lika viktig som att få kramar, bra mat och sömn. Lek är absolut nödvändigt för barns personliga utveckling. Det är lätt att glömma bort leken i vår stressade vardag. Därför finns Lekens dag, för att påminna oss alla om lekens betydelse för barnen.

 

Lek är en av de mest fundamentala och kraftfulla metoderna för barns lärande och utveckling. Genom leken får barn möjlighet att utforska, experimentera och uttrycka sig på ett sätt som är unikt för dem. Leken främjar deras fantasi, problemlösningsförmåga och sociala interaktion, säger Jennifer Rydén vd på Lek- och Babybranschen.

 

Forskning har tydligt visat att lek har en enorm inverkan på alla aspekter av barns välbefinnande. Genom lek utvecklar barn inte bara sina motoriska och kognitiva färdigheter, utan de lär sig också viktiga livslektioner såsom samarbete och empati. Dessutom är lek en källa till glädje och lycka för barn, vilket är avgörande för deras psykiska hälsa och välbefinnande.

 

Nu uppmuntrar Lek- och Babybranschen att föräldrar, pedagoger och samhällsledare firar och uppmärksammar leken.

 

Vi får inte glömma att genom lek får barn möjlighet att utforska sin fantasi, bygga upp kreativa lösningar på problem och interagera med sina kompisar på ett meningsfullt sätt. Det är en process där de utvecklar viktiga färdigheter såsom samarbete, kommunikation och konfliktlösning - färdigheter som är avgörande för deras framgång i både skolan och livet, avslutar Jennifer.

 

För mer information om Lekens dag besök hemsidan lekensdag.com

 


9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page